Przyprawa Czubryca czerwona

NEW
od 6,80 zł
Waga
40 g
80 g
120 g
Ilość

Najpopularniejsza przyprawa kuchni bułgarskiej, zaostrza smak potraw. Polecamy ją do mięs typu baranina, jagnięcina, wołowina, wieprzowina ponieważ w składzie dominuje smak cząbru, który wspomaga trawienie dań ciężkostrawnych. Może stanowić bezpośredni dodatek lub z oliwą tworzyć marynatę do dań mięsnych, past, zup gulaszowych, pasztetów, dań z soczewicy, posypka do jajek. Przyrządzając domową pizzę polecamy dodać czubrycę do sosu na podstawę ciasta. 

Skład:
sól, cukier, kukurydza, cząber, papryka słodka, czosnek, tymianek, majeranek, papryka ostra, pasternak
Zastosowanie:
dania mięsne, pasty, zupy gulaszowe, pasztety, dania z soczewicy, posypka do jajek